Alissa

Heeft als keuzevak nu filosofie. Ze mag graag nadenken over de zin van het leven. Ze heeft voor het profiel Cultuur en Maatschappij gekozen. Maar dat was puur omdat dat het enige profiel was waar geen wiskunde bij zat.

Maar dat maakt ook niet uit, want ze weet al wat ze later wil worden. Eerst journalist en dan schrijver. Want schrijver ben je niet zomaar, je moet eerst geld verdienen en als je boeken goed gaan lopen dan kun je stoppen met journalistiek en hoef je alleen nog maar te schrijven. Haar eerste twee boeken zijn inmiddels al uitgebracht en ze is bezig met een derde boek. Maar dat vordert niet zo snel, want halverwege bedenkt ze allemaal nieuwe dingen en begint ze opnieuw. De mobiele telefoon is wel een afleiding. Als
je wilt schrijven moet je hoofd leeg zijn en dat is wel eens lastig.

Alissa speelt piano en zingt. Dat is een mooie combinatie, ik ben nu al benieuwd! Maar volgens haar kunnen we daar nog lang op wachten, want ze vindt het vooral leuk om te doen, maar niet om er mee op te treden of zo.

Het lastigste aan de pubertijd zijn de pukkels. Ik geloof dat dat wel wat meevalt nu. Het is een tijd waar een hoop verandert, maar daar ligt Alissa niet wakker van geloof ik.