Arend

Wil naar de zee als hij later groot is. Zijn opa zat op de grote vaart en van die verhalen werd Arend nieuwsgierig naar de wereld. Dus wie weet wordt hij nog eens kapitein op een zeeschip; het lijkt hem geweldig.

Met de puberteit komt ook meer zelfstandigheid. Je moet en mag meer dingen zelf doen en ervaren. Dit is voor Arend wel het belangrijkste kenmerk. Die zelfstandigheid is prima, maar soms moet je ook wel een beetje aangespoord of begeleid worden, als de schoolresultaten een beetje tegenvallen. Maar dat zal weer goed komen.

Arend zijn sport is voetballen. Verder vindt hij de activiteiten van Jeugdspoar ook altijd erg gezellig. “Anders hang je toch maar wat op de bank.” Dat stilzitten val wel mee, want in het weekend heeft Arend ook nog een folderwijk.

Wat voor veel pubers geldt, is voor Arend niet anders; de mobiele telefoon is een superuitvinding. Je kunt er alles mee en je hebt hem altijd bij je. Arend gebruikt de mobiel voor de sociale netwerken, zoals Instagram, Whatsapp en Snapchat. Daarnaast speelt hij veel spelletjes op zijn mobiel.

Zijn sterkste punt? Misschien wel zijn gevoel voor humor. Tijdens de fotoshoot heb ik hem er niet op kunnen betrappen, maar uit betrouwbare bron heb ik gehoord dat Arend wel van een grap op zijn tijd houdt.