Ferre

Is voetballer. Hij voetbalt als eerstejaars bij de C1 van Gorredijk. Tegenwoordig heet dat JO15-1, maar in de volksmond nog steeds de C’s. Er zijn maar drie jongens eerstejaars, dus houdt hij zich vrij rustig, maar vorig jaar probeerde hij toch wel de groep zo nu en dan mee te krijgen. “Een aanvoerder staat meestal achterin, die heeft dan beter overzicht en ik ben meer een aanvaller.”

Later wil hij graag iets met sport gaan doen, het CIOS lijkt hem wel wat. Op school gaat het nu weer de goede kant op. Vorige jaar, in de eerste klas, ging het allemaal wel goed, maar begin van dit schooljaar werd het allemaal wat minder. De ouders van Ferre hebben toen wel ingegrepen en nu hij weer meer tijd aan zijn huiswerk besteed worden de cijfers ook weer beter.

Er is natuurlijk ook veel afleiding. Muziek, iPad, telefoon. Allemaal vragen ze aandacht. Nu luistert hij alleen nog muziek via de iPad tijdens het huiswerk, alle sociale media heeft hij daar afgehaald en de telefoon is er bij het huiswerk maken niet meer bij.

Het grootste verschil met de lagere school is toch wel een lichamelijke. Hij is vorig jaar flink de hoogte in geschoten. Verder geeft Ferre ook eerlijk toe dat hij thuis toch wel wat meer discussies heeft met zijn ouders. Hij kan zo nu en dan best wel eens het ergens niet mee eens zijn en dat botst wel eens. Maar dat hoort ook een beetje bij pubertijd.

Ferre hoort bij het ‘drukke’ groepje in de klas. Zo heb je nog de ‘nerds’, de meisjes en de ‘stillen’. Maar iedereen hoort er bij en dat is ook Ferre zijn instelling.