Léah

Is eigenlijk helemaal geen puber zoals je deze in gedachten zou hebben bij het woord ‘puber’. “Ik had eigenlijk niet zoveel last van de puberteit. Niet zo veel last van puistjes of van hormonen. Ik had wel eens woorden met mijn moeder, maar niet zo vaak.”

Misschien komt het ook wel omdat Léah niet zo’n uitgesproken meisje is. Vroeger was ze best wel verlegen. Nu is dat nog wel een beetje zo. In het eerste jaar van het voortgezet onderwijs verhuisden ze naar een ander dorp. Haar ouders gingen scheiden en Léah ging met haar moeder mee. Ze moest ook van school switchen, dus dat was allemaal best spannend en lastig. Haar moeder adviseerde haar op het eerste groepje af te stappen dat haar wel leuk en aardig leek en dat heeft ze gedaan. Dat werkte en sindsdien kreeg ze steeds meer nieuwe vrienden.

Sinds dit schooljaar gaat ze naar het MBO en wordt ze klaargestoomd om later de verpleging in te kunnen. Het liefst in een ziekenhuis in een grote stad. Dat gaat vast en zeker lukken, want Léah kiest haar eigen pad. Ze trekt zich niet zoveel aan van wat anderen vinden.

Ze houdt van lezen, het liefst romantische boeken en soms fantasy. Ze kookt en bakt ook graag en ze zit op boksen. Ze kwam met boksen in aanraking via school en dat vond ze zo leuk dat ze dat is blijven doen. Een bescheiden meisje met een romantische én een stoere kant.