Lisanna

Is samen met Lobke (ook puurpuber deelneemster) bezig met een profielwerkstuk met als vraag: “In hoeverre heeft sociale media invloed op de identiteit?” Dat pas uitstekend bij mijn puurpuber project, dus moest ze ook aan den lijve ondervinden hoe het is om door mij aan de tand gevoeld te worden.

Lisanna is op de basisschool de laatste jaren gepest, dus ze was blij dat ze aan het voortgezet onderwijs kon beginnen. Ze kon toen nieuwe vrienden maken en als het ware opnieuw beginnen. Toch duurde het nog wel een hele poos voordat ze echt zichzelf kon ontdekken. Pas sinds de derde/vierde klas kan ze echt zichzelf zijn en voelt ze zich daar lekker bij.

Ze is niet echt een meisjesachtig meisje vindt ze zelf. Ze wil volgend jaar naar de opleiding Maritiem Officier op de zeevaartschool. Het water trekt en dan het liefst op de grote zee. Het varen lijkt haar leuk en als bonus veel van de wereld zien en andere culturen ontdekken. Het zeilen is haar met de paplepel ingegoten. In de zomer gaan ze met de lemster aak van het gezin op stap en doen ze ook mee aan wedstrijden met de lemster aak van haar opa. Zelf heeft ze net ook een boot gekocht; een zalmschouw. Een authentiek zeilschip die ze zelf klaar gaat maken. Er moet nog wel even een mast op, maar dat is een detail.

Ze is trouwens gestopt met sociale media. Geen snapchat of instagram meer. Te tijdrovend, maar vooral te dwingend en de inhoud slaat meestal ook nergens op. Nu hoeft ze niet meer bij elk piepje te reageren. Alleen whatsapp is nog gebleven.