Lobke

Heeft een wens. Ze wil later graag verder in de musicalwereld. Ze doet nu naast haar reguliere opleiding de 4 jarige musicalopleiding bij kunstcentrum Atrium. Inmiddels zit ze in het derde jaar en hoopt ze hier later toch verder in te kunnen. Ze weet dat banen daarin niet voor het opscheppen liggen, maar wie niet waagt, wint ook niet.

Als ze haar examen haalt volgend jaar gaat ze waarschijnlijk de opleiding tot Docent Theater volgen. Misschien gaat ze eerst nog een tussenjaar doen zodat ze kan werken en geld kan verdienen voor de opleiding.

Lobke doet mee aan dit project omdat ze merkt dat het zelfbeeld in je pubertijd wordt beïnvloed door de media. Ze heeft zelf een tijd geprobeerd om zich daar aan aan te passen. Het is moeilijk uit te leggen wat ‘de norm’ is, maar kort rood haar valt daar zeker niet onder. Toch heeft ze daar weer voor gekozen. Ze kiest haar eigen weg, zelfs als dat niet binnen ‘de norm’ past. Dat zou normaal moeten zijn, maar in de praktijk is dat toch best wel hard en lastig.

Afgelopen zomer is ze samen met andere jongeren naar een Hojokamp. Het was fijn om met groep jongeren te zijn die min of meer hetzelfde hebben doorgemaakt.